چرا خانواده‌ها با اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی مخالفت می‌کنند؟ سو استفاده از پروفایل افراد چه مجازاتی دارد؟ علت علمی بارش‌های شدید بهار امسال در مشهد و کشور چه بود؟ بازنشر گفتگوی شهرآرانیوز با سیدمحمدتقی میرحافظ، معلم کلاس اول رئیس جمهور | آقای معلم! «سید ابراهیم» هم به دانش‌آموزان شهیدت اضافه شد کلاهبرداری میلیاردی با صدای زنانه اجتماع دانشگاهیان مشهد در پی شهادت آیت الله رئیسی برگزار شد + ویدئو (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | تصاویر جدید تلویزیون ترکیه از محل سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور ایران و هیئت همراه هلاکت شرورِ مسلح و شهادت مأموران پلیس تهران بزرگ + تصاویر شهدا و فیلم بحران ها را هوشمندانه مدیریت کنیم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ٣١ اردیبهشت ١۴٠٣) | بارش مجدد باران از فردا امتحانات دانشگاه پیام نور لغو شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) | فعالیت‌های دانشگاه فردوسی مشهد همچنان ادامه دارد فعالیت دانشگاه‌های سراسر کشور همچنان ادامه دارد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | تصاویری از انتقال پیکر شهدای حاضر در بالگرد حامل رئیس جمهور تمامی امتحانات نهایی دانش آموزان امروز برگزار خواهد شد(۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) کار شناسایی پهپاد ترکیه‌ای ‌‌در منطقه سقوط بالگرد با مشکل مواجه شد‌  اطلاعیه شماره ۴ ستاد ملی مدیریت شرایط اضطراری هلال‌احمر قاتل بی رحم پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد بازداشت شد همراهی نکردن قشر متوسط جامعه با نهضت افزایش جمعیت متادون سالانه جان ۳ هزار نفر را می‌گیرد
سرخط خبرها

حق طلاق چه زمانی با خانم‌ها است؟

  • کد خبر: ۱۷۳۷۶۲
  • ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
حق طلاق چه زمانی با خانم‌ها است؟
حق طلاق قابل اعطا به زوجه نیست، در واقع آنچه که نوعاً مردم به این عنوان می‌شناسند اعطاء وکالت در طلاق و در مواردی تعهد بر اعطاء وکالت در طلاق است.

به گزارش شهرآرانیوز، در صورتی که زن یکی از شروط ۱۲ گانه در عقد را داشته باشد، می‌تواند تمامی حقوق خود را مطالبه کند، یعنی می‌تواند مهریه و نفقه و اجرت المثل را به طور کامل مطالبه کند و در صورتی که وکیل داشته باشد دیگر نیازی به حضور زن در هیچ یک از مراحل نخواهد بود.

شروط ۱۲ گانه ضمن عقد چیست؟

۱. اگر مرد به مدت شش ماه نفقه زن را پرداخت نکند.
۲. اگر زن بتواند سوء رفتار مرد را اثبات کند.
۳. اگر مرد بیماری خطرناکی که قابل درمان نباشد داشته باشد.
۴. اگر مرد دیوانه باشد و امکان فسخ وجود نداشته باشد.
۵. مرد به کاری اشتغال داشته باشد که مخالف آبروی زن باشد.
۶. محکوم شدن مرد به مجازات ۵ سال حبس و یا بیشتر.
۷. اعتیاد به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی که به زندگی آسیب وارد شود.
۸. غیبت و ترک زندگی از طرف مرد به مدت شش ماه پشت هم.
۹. محکومیت مرد به هر جرم و مجازات‌های تعزیری و حدی.
۱۰. بچه دار نشدن مرد بعد از گذشت پنج سال.
۱۱. مفقود الاثر شدن مرد بعد از شش ماه از مراجعه زن به دادگاه.
۱۲. ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر خود.

اما خیلی از خانم‌ها سوال دارند که شرایطی مثل حق تحصیل، کار یا طلاق را چطور باید در عقدنامه ثبت کنند که بعداً قابل دفاع باشد و مرد نتواند تحت هیچ شرایطی آن را حذف کند؟

از آنجایی که این‌ها حقوقی هستند که مرد قانوناً داراست و حق را به زن می‌دهد و بعداً هم می‌تواند مثل بقیه حقوق آن‌ها را از زن صلب کند، عملاً به جز وکالت در طلاق نیازی به درج این حقوق در عقد نیست، زیرا زن در هر حال از این حقوق برخوردار خواهد بود.

در مورد اشتغال نیز چنانچه اشتغالی منافی مصالح خانواده، زوج یا زوجه باشد، مرد می‌تواند مانع آن شود؛ لذا جهت تاکید می‌توان شغل مورد نظر را در عقد ذکر کرد هرچند عملاً مصادیق محدودی می‌توان برای مشاغل منافی مصالح مذکور یافت.

در خصوص وکالت در طلاق می‌توان عبارتی نظیر این عبارت را قید کرد: «زوجه وکیل زوج در طلاق گردید تا بدون نیاز به حضور شوهر، خود را مطلقه کند.».

اما سوال اینجاست که چنانچه بعد از ازدواج طی تعهد محضری حق طلاق به زن داده شود آیا امکان فسخ آن وجود دارد؟ چنانچه براساس توافق حق طلاق با زن باشد، در موقع طلاق تکلیف حضانت نوزاد کمتر از یکسال با چه کسی است؟

حق طلاق قابل اعطا به زوجه نیست، در واقع آنچه که نوعاً مردم به این عنوان می‌شناسند اعطاء وکالت در طلاق و در مواردی تعهد بر اعطاء وکالت در طلاق است؛ بنابراین اگر وکالت در طلاق به همسر خود داده باشید چنانچه در سند مربوطه قید شده باشد که این وکالت ضمن عقد خارج لازم اعطا گردیده یا به نحو دیگری غیر قابل فسخ شده باشد، امکان فسخ وجود ندارد و در غیر این صورت می‌توانید وکالت را فسخ کنید. حضانت نیز ارتباطی با این امر ندارد. پس از طلاق اولویت حضانت طفل تا هفت سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ با پدر خواهد بود.

اگر در هنگام عقد وکالت در طلاق به زن داده شود، زن از طرف همسر خود وکیل است که هر زمان بخواهد طلاق بگیرد، در غیر این صورت زن می‌تواند با اثبات مصادیق عسر و حرج در زندگی خود در دادگاه، با اجازه دادگاه از مرد طلاق بگیرد، اما صرفاً نداشتن تفاهم دلیلی برای طلاق از طرف زن نخواهد بود.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->